Dieng plateau

Afbeeldingsresultaat voor dieng

Het Dieng plateau is de locatie van kleine hindoetempels uit het koninkrijk Kalingga (6-7e eeuw). Het is onduidelijk wanneer ze werden gebouwd, naar schatting variërend van het midden van de 7e eeuw tot het einde van de 8e eeuw na Christus; het zijn de oudste bekende staande stenen bouwwerken op Java. Oorspronkelijk waren er, naar vermoed 400 tempels, maar er zijn er nog maar acht over. Men denkt, dat de tempels zijn vernoemd naar de helden van het hindoe-epos Mahabharata.
De overgebleven tempels hebben de namen Candi Gatotkaca, Candi Bima, Candi Arjuna, Candi Semar, Candi Sembadra, Candi Srikandi, Candi Setyaki, Gangsiran Aswatama, Candi Nakula-Sadewa, Candi Parikesit, en Candi Dwarawati.

De Dieng-tempels werden in 1814 ontdekt door een bezoekende Britse soldaat, die de ruïnes van de tempel midden in het meer zag. In die tijd waren de vlakten rond de Arjuna-groep ondergelopen en vormden een klein meer. In 1856 leidde Isidore van Kinsbergen een expeditie om het meer af te tappen, om de tempels te onthullen. De regering van Nederlands-Indië hervatte het wederopbouwproject in 1864, gevolgd door verdere studies en foto’s genomen door Van Kinsbergen. De tempels worden verondersteld te zijn vernoemd naar de helden van het Hindoe-Mahabharata-epos.

Bronnen

* Dieng (engels): https://en.wikipedia.org/wiki/Dieng_temples
* Dieng (bah.ind): https://id.wikipedia.org/wiki/Kompleks_Candi_Dieng

Afbeeldingsresultaat voor dieng
Gerelateerde afbeelding
image
Gerelateerde afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s