Tengger

Het Tenggerese volk is een Javaanse etnische groep op Oost-Java, die beweert de afstammelingen te zijn van Majapahit-prinsen. Hun bevolking van ongeveer 100.000 is gecentreerd in 30 dorpen in de geïsoleerde Tengger-bergen (Mount Bromo) in het Bromo Tengger Semeru National Park in Oost-Java.
Verspreide gemeenschappen van Tenggerese bestaan ​​ook in de districten Pasuruan, Probolinggo, Malang en Lumajang in Oost-Java. Traditioneel worden ze beschouwd als de afstammelingen van de legendarische Roro Anteng en Joko Seger. De Tenggerese worden beschouwd als een etnische subgroep van het Javaanse volk.

Vóór de 15e eeuw was het verleden van de Tenggerese verbonden met de Majapahit en andere koninkrijken uit de eerdere periode. Volgens de legende zijn Jaka Seger en Roro Anteng de voorouders van de Tenggerese.
De Tenggerese hebben over het algemeen het hindoeïsme als hun religie, hoewel ze veel boeddhistische en animistische elementen hebben opgenomen.

Het belangrijkste festival van de Tenggerese is de Yadnya Kasada, die ongeveer een maand duurt. Op de 14e dag van de Kasada gaan de Tenggerese naar Poten Bromo en vragen om zegening van de belangrijkste godheid Hyang Widi Wasa en Mahadeva, de God van de berg (Mount Semeru), door het aanbieden van rijst, fruit, groenten, bloemen, vee en andere lokale producten. Ze zien ook het onderzoek van de medicijnmannen die gebeden uit het hoofd leren. De medicijnman die slaagt voor het examen, wordt gekozen als de spirituele leider van de Tengger-stam.

Bronnen

* Tengger (engels): https://en.wikipedia.org/wiki/Tenggerese_people
* Tengger (ned.): https://www.travelmarker.nl/bestemmingen/azie/indonesie/bevolking/tenggerezen.htm

Afbeeldingsresultaat voor suku tengger

———————————-
Yadnya Kasada Festival

———————————-
Yadnya Kasada Festival

Afbeeldingsresultaat voor Yadnya Kasada

———————————-
Yadnya Kasada Festival

Afbeeldingsresultaat voor Yadnya Kasada

———————————-
Tengger Hindu tempel

Afbeeldingsresultaat voor suku tengger


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s