Imogiri

Related image

Imogiri (ook Imagiri) is een koninklijke begraafplaats in Yogyakarta. Imogiri is de traditionele rustplaats voor de koningen van Midden-Java, waaronder veel heersers van het Sultanaat van Mataram en van de sultanaten Surakarta en Yogyakarta.
Imogiri werd gebouwd in 1632 door Sultan Mataram III Prabu Hanyokrokusumo, die een afstammeling was van Panembahan Senopati Raja Mataram I.
De sultans van Yogyakarta en Surakarta vanaf 1645 tot 2004 zijn hier begraven.
Het Imogiri-complex is verdeeld in drie delen, genaamd Giriloyo, Banyusumurup en Imogiri. Traditioneel wordt aangenomen, dat Giriloyo de oudste van de drie begraafplaatsen was.
Veel reisverslagen, reisgidsen en verwijzingen naar Imogiri impliceren een eenvoudige structuur. Bij nader onderzoek heeft het kerkhof meer complexiteit in zijn structuur. Het complex is op twee manieren verdeeld. Ten eerste zijn er afzonderlijke secties Yogyakarta en Surakarta. Ten tweede is het hele kerkhof verdeeld in acht secties, die drie generaties heersers vormen in elke sectie. Sommige worden gezamenlijk beheerd door voogden (Juru Kunci) uit Surakarta en Yogyakarta, terwijl andere worden beheerd door vertegenwoordigers van een van deze paleizen.

De lijst van graven is in de veronderstelde volgorde van constructie van de ommuurde gebieden in Imogiri. De eerste twee bevinden zich in de gedeelde delen; daarna, toen het sultanaat Mataram werd gesplitst, zijn de secties voor de sultans van Yogyakarta en Surakarta gescheiden.

Voor de lijst van graven van sultans, klik hier

Bronnen

Imogiri (engels): https://en.wikipedia.org/wiki/Imogiri

Image result for makam imogiri yogyakarta

The sacred Royal Cemetery of IMOGIRI, Bantul Yogyakarta
Related image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s