Kota Gede

Kotagede bevat de restanten van de eerste hoofdstad van het sultanaat Mataram, in de 16e eeuw. Deze restanten zijn de overblijfselen van het paleis, de koninklijke begraafplaats, de koninklijke moskee en verdedigingsmuren en grachten.
De koninklijke begraafplaats wordt de tombe van Kota Gede (in het Indonesisch) of formeel (Pasareyan) Hasta Kitha Ageng (in het Javaans) genoemd. Het ligt ten westen van de Grote Moskee. Het is het meest intacte deel van Kotagede. Kronieken vermelden, dat de vader van Senapati, Ki Gedhe Mataram, begraven lag ten westen van de moskee en dat Senapati zelf werd begraven ten zuiden van de moskee, in de richting van de voeten van zijn vader.
De begraafplaats wordt bewaakt en onderhouden door bewaarders (juru kunci), die in dienst zijn van de keratons van Yogyakarta en Surakarta. De poort naar de begraafplaats heeft kenmerken van hindoe-architectuur, elk portaal bevat een dik houten handvat zwaar versierd met houtsnijwerk. De ommuurde begraafplaats fungeert niet als een fysieke bescherming van de graven en hun versieringen, de omhuizingen scheiden het rijk van de doden van dat van de levenden.

Related image
Related image
Related image
Related image
Related image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s