Megalitische site – Gunung Padang

Gunung Padang is een megalithische site in het dorp Karyamukti, 30 kilometer ten zuidwesten van de stad Cianjur. Het wordt de grootste megalithische site in heel Zuidoost-Azië genoemd en heeft controversiële dateringsresultaten opgeleverd die, indien bevestigd, suggereren dat de bouw al in 20.000 v. Chr. begon.

Het onderzoek naar Gunung Padang heeft vanaf het begin tot veel controverse geleid. Onderzoekers zeiden een aantal jaar geleden verborgen kamers te hebben gevonden, die door mensen zijn gemaakt. De onderzoekers schatten dat de piramidevormige berg gebouwd werd tussen 4700 tot 10.900 jaar voor Christus.
Andere archeologen en geologen zeggen echter dat het heel goed mogelijk is, dat de kamers op natuurlijke wijze zijn ontstaan. 

Gelegen op 885 meter boven zeeniveau, bedekt de site een heuvel met een reeks terrassen, begrensd door keermuren van steen. Er zijn ongeveer 400 opeenvolgende trappen, die ongeveer 95 meter stijgen. Het is bedekt met massieve rechthoekige stenen van vulkanische oorsprong.

Uit een in 2012 gehouden evaluatie bleek het volgende:

De site dateert van 6500 jaar voor Chr. volgens radiometrische koolstof datering op 3-4 meter onder het oppervlak (12.500 jaar op 8 tot 10 meter onder het oppervlak), en de artefacten op het oppervlak dateren van ongeveer 4.800 jaar voor Chr.
Gebaseerd op geo-elektrische, georadar- en geomagnetische testen, op ten minste 15 meter van het oppervlak is er een constructie met grote kamers.

In tegenstelling tot de zuidkant met zijn 5 stenen terrassen, heeft de oostkant 100 stenen terrassen met een breedte en hoogte van 2 bij 2 meter. De westkant heeft ook stenen terrassen, maar is nog steeds bedekt met aarde en struiken, en de noordkant heeft een 1,5 meter brede trap, evenals terrassen.
Het terrein is ongeveer 25 hectare groot, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Borobudur-tempel, die slechts 1,5 hectare beslaat.
De wandconstructie van de terrassen is vergelijkbaar met die van Machu Picchu in Peru.

Afbeeldingsresultaat voor gunung padang
Afbeeldingsresultaat voor gunung padang
Afbeeldingsresultaat voor gunung padang
Gerelateerde afbeelding
Afbeeldingsresultaat voor gunung padang
Gerelateerde afbeelding
Gerelateerde afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s